Thursday, June 2, 2011

F.O.B.

Bine v-am regasit ... azi as vrea sa vorbim despre F.O.B. , ceea ce cum bine stiti inseamna: FRESH OFF THE BOAT si reprezinta IMIGRANTII ce vin in tara asta. Toronto si GTA este cam 50% compus in "canadieni" si 50% din F.O.B. Ei bine, in Canada se emigreaza de peste tot. As vrea sa vorbesc un pic despre imigranti, despre lucrurile bune si despre partile proaste ce au legatura cu rasa lor, cu firea lor, cu obiceiurile lor. Se pare ca in Canada sunt 34 de grupuri etnice. Eu o sa vorbesc doar despre unele de care ma tot "lovesc aici" si despre cum ii vad EU pe ei din perspectiva mea. Deci sunteti pregatiti ? Ok .. sa incepem .... 1...2....3....START !!!!
1.China - ahhahahahahahahah – cine este surprins sa rada acuma cu mine !... Chinezii sunt pe primul loc, deorece aici oriunde te uiti dai de ei, uneori ai chiar impresia ca TU te afli in tara lor, nu ca ei sunt imigranti in Toronto. Ce am observat eu despre ei este ca dupa ce vine unul, vin TOTI !!!! hahahahhahahahahhahahahahaha .... nu, dar serios vorbesc, chiar se aduc unii pe altii. Asa se face ca vezi multi ochiosi batrani care NU vorbesc deloc engleza, nu stiu sa spuna nici macar Hello si sunt mereu inconjurati de cel putin 2 nepoti. Oricat de saraci sau bogati sunt ii vezi mereu in masini deloc modeste sau simplu, de culoare preferata ALBA, iar marcile preferate sunt: BMW, ACURA, LEXUS, MERCEDES .... tot ce e mai bun pentru ei. Partea cea mai nasoala la ei este ca sunt ochiosi si sunt multi ! Asta fara sa par deloc rasista .... ei au foarte multe defecte si nu stiu de unde sa incep. Sunt cei mai prosti soferi ce a vazut planeta, asta pentru ca NU vad, NU stiu, NU respecta regulile de circulatie si totodata cum multi Nu vorbesc o boaba english probabil ca NU stiu nici sa citeasca deci de unde semne de circulatie sau reguli de circulatie ... Foarte multi dintre ei devin ignoranti si au impresia ca daca au bani, oricine le iese in cale trebuie sa ii ajute cu orice au ei nevoie, deorece scopul tau in viata este sa ii indrumi pe ei, sa le raspunzi la intrebari, etc. Una dintre "partile bune" ale ochiosilor este ca sunt pasnici. Nu sunt pusi pe scandal si daca stii cum sa le "vorbesti" respectiv cum sa-i minti, prostesti atunci NU ai treaba cu ei deloc. In Toronto sunt cateva magazine chinezesti, ce sunt preferate de rasa caucaziana, deorece gasesti multe, de toate si la preturi acceptabile. Mancarea lor poate fi considerata interesanta si multi mananca mancarea lor pentru ca este diferita, gustoasa si in general pentru ca este gata facuta... ca daca ar fi sa te apuci sa o gatesti NU iti v-a iesi ca originalul. Ochiosii pui sunt mereu trandy, imbracti la "moda", conduc toti, desii sunt pericol public, fumeaza majoritatea, iar din pacate pentru noi, retsul planetei mai si beau de sting. Ati vazut un ochios pui beat ? Seamana exact cu unul treaz, numai ca este beat si cand ii vine sa vomite VOMITA. NU conteaza unde se afla doar vomita. Totodata daca le atragi atentia cu ceva, gen READ THE FUCKING SIGN .... o dau ca nu vorbesc english deloc, dar daca esti de mult ii recunosti ca sunt crescuti, nascuti aici, cu PERFECT ENGLISH , DAR imediat se dau prosti ca nu te inteleg.... Long story SHORT story, ochiosii stiu de ce.. hahahahahahhahaha... problema lor este ca sunt MULTI, enervanti si nu ai loc de ei in Toronto pe aici, DAR sunt pasnici, asa ca repede te vei obisnuii cu ei. INSA NU te muta niciodata intr-un rental suite langa ei, ca daca blocul e OLD, superintendentul freaca menta, O PUI .... mancarea lor pute groaznic si costa mult sa intrerupi un "one year contract" pe aceste meleaguri.
2.India – ahahahhahahahahahah – daca stau bine sa ma gandesc pe indieni ii urasc mai tare. ASTIA PUT 24H DIN 24H, 7 ZILE DIN 7, LUNA DUPA LUNA, AN DE AN ... PENTRU TOTDEAUNA. PROBLEMA lor este ca ei se considera DESTEPTI MEREU SI MAI MULT SUPERIORI. Pai mai baiete mai , ... cu fata asta, cu culoarea asta, cu candoarea asta ??!?!? Raspuns? DAAAA ...chiar asa ! Ce imi este cel mai tare ciuda este ca ASTIA VIN DIN JUNGLA ..... 90% DIN EI ASA VIN, NU AU AUZIT DE MAINERE, DE CODUL BUNELOR MANIERE, nu au nici o treaba cu viata, cu respectarea omului de langa ei, nimic. O sa va si explic la ce ma refer, NU de alta, dar sunt convinsa ca NU o sa ghiciti ce fac. In timp ce vorbesc cu tine, ei au nesimtirea sa puta a CURRY, a transpiratie, sa manance in timp ce vorbesc cu tine apoi se besaie in acelasi timp ce iti vorbesc si APOI dupa ce termina de mestecat iti ragaie in fata. DA, ati citi foarte bine, multi fac asta fara nici o jena. Se besesc la un metru de tine, iti ragaie in fata, si cu toate asta se considera deasupra ta. Sunt foarte mandrii, de ce nu stiu ! Chiar daca sunt intr-un job de cacat, reusesc sa aibe o atitudine superioara si sa te enerveze la maxim. Nu are rost sa mai vorbesc de hainele lor sau de mancarea lor. Orice gatesc baga curry, care are un miros infect si care se imprima in haine, in pereti, peste tot. Daca stai langa un indian ai belit p... lui Patriciu. Ori te sinucizi, ori te muti de acolo, ori mergi peste el ! Dupa cum v-am spus ABSOLUT toti indienii gatesc, ca sunt aici F.O.B. Sau la prima generatie de canadieni ei gatesc la fel, cum ar spune romanul TRADITIONAL Frate ca altfel Nu se poate! Problema este ca put ingrozitor a curry si transpiratie. Pentru ei NU s-a inventat inca sapunul si apa calda/ rece, apa de orice fel. Cum stau ei FOARTE multi intr-un apartament, apoi gatesc si apoi ies afara din apartament, ghici ce?!?!?!?!? la fel imbracti in aceleasi haine ! Cei care gatesc stiu ca si atunci cand faci cartofi prajiti mirosul se imbina in haine, in piele cumva, plus ca transpiri... iar "haina traditionala" indiana este o rochie si pantaloni ... la fel pentru barbati sau femei si acelea put. In picioare poarta "traditionalii" slapi cu unghile la vedere...mama frate si ce unghii...mori de la miros, mori de la imagine ..ce mai cand veti ateriza si veti vedea primul vostru indian FOB sau "indian canadian" veti recunoaste din prima aratura.
3.Pakistan, Iran – aici ar fi iara multe de spus, insa o sa incerc sa ma limitez ... nu de alta, dar numai am timp si trebuie sa postez marfa ...ahhahahahahahhahah .... sau am timp ? Problema majoritatii este chiar propria lor fiinta, propria personalitate, mentalitate de musulman. Fara sa fim rasisti bineinteles, nu de alta DAR este interzis in Canada sa fii rasist. Astia MA DISPERA dea dreptul, ... nici nu stiu cum sa ma exprim sa ma fac mai bine inteleasa. UNII SUNT CEI MAI RETARZI OAMENI CE II VEI CUNOASTE PE ACEASTA PLANETA. Au o personalitate infecta, iar mentalitatea ar trebui sa li se faca controale inainte sa aplice ca emigrant pentru Canada. Eu am un asemenea specimen la munca. O sa va povestesc de el alta data .... Au atitudine si mentalitate de musulmani, NU respecta femeile, le vorbesc de sus , sunt foarte incuiati la cap, NU sunt flexibili sau umani. NU ar trebui sa li se permita sa lucreze in Customer Care / Service pentru ca NU inteleg ce inseamna sau ce ar trebui sa faca si mai ales sa nu faca. De multe ori ii vei vedea ca vin cu covorul si se roaga, ca sunt la munca sau in alte parti, este ciudat de-a dreptul. Au post cateva luni pe an cand NU manaca nimic pana cand apune soare ...geva de genul manaca intre orele 21 si 5 dimineata , iar restul zilei postesc, DAR nu oricum, nu manca ABSOLUT NIMIC SI NICI NU BEAU APA ...daca asta nu inseamna fanatism NU stiu ce altceva inseamna. Femeile lor sunt imbracate la fel ca in tara de origine, ei insa nu, la ei se pot face exceptii. In Toronto sunt foarte multi iranieni iar astia vin cu foarte FOARTE FOARTE multi bani aici si sunt extrem, DAR extrem de besinosi si gretosi cu toata lumea. Daca au bani au impresia ca le apartii doar ca lucrezi in "raza lor" de munca sau pe langa casa lor. Ii recunosti dupa miros, astia nu put a scons, put a parfum, a TONA de parfum. Cand pleaca de acasa jur ca ramane pe hol in lift si dupa 2h mirosul. Sunt plini de aur, au numai bling bling si seamna cu tiganii nostri ei trebuie sa arate mereu ca sunt bogati. Prin haine, masina, casa, accesorii, etc. Problema este ca ei NU o sa se schimbe niciodata, mereu vor gandii asa cum gandesc, poate sa treaca si 7 generatii de "canadienizare" peste ei ca este absolut degeaba. Radacina ramane, sange apa nu se face, iar ei NU o sa renunte la mentalitatea lor de musulman sau la traditiile lor de cacat.
4.Black people sau Afro-Americanii – aici lucrurile se schimba. Din pacate NU am NIMIC bun de spus despre aceasta grupa etnica. Sunt rai, sunt periculosi, sunt criminali, sunt lenesi, sunt needucati, sunt URATI, SUNT PESTE TOT ca si ochiosii din pacate. Se inmultesc cu viteza luminii, ca altceva nu stiu sa faca si traiesc pe social din banii nostri. Mereu vezi pe strada cate o tiganca (tigan= negru) cu 3-4 copii dupa ea, gravida, insa cu nici un barbat de brat. Ea merge la mall, este cocheta, se imbraca hidos ca o adevarata pitipoanca asta asa in societate, dar in realitate NU are bani, este data afara din apartament ca nu si-a mai platit chiria si copii ii paseaza pe la bunici sau ii lasa sa se descurge singuri ca ea trebuie sa isi faca unghile sau sa vorbeasca la telefon. Sunt extrem de lenesi atat barbatii cat si femeile. Barbatii fut orice are puls, lasa cat mai multe femei gravide, femeile si-o trag fara protectie, fac cat mai multi copii cu cat mai multi barbati, apoi saraci lipiti, fura, se ocupa cu drogurile, cu trafic de orice fel si uite asa apar pe prima pagina in ziare sau la stiri. Aproape in toata cazuri cu impuscaturi sunt implicati cioroii astia. In Toronto este un mall mare si cunoscut se numeste Yorkdale Mall. Pana nu demult se putea mandrii ca nu au avut nici un incident armat, insa nu s-au putut abtine si chiar in parcare un security guard a fost impuscat in picior sau umar, nu mai stiu exact de un cioroi de 15 ani. Da 15 ani ! Ei se mai impusca si pe strazi, in cartierele rau famate, in autobuze, la metrou unde vor ei. Cea mai rea famata zona este Jane & Finch . Cand am ajuns acolo ni s-a spus ca daca suntem nevoiti sa mergem pe acolo sa NU mergem pe jos niciodata si daca mergem sa ne tinem capul plecat sa nu prindem un glont. Era o gluma cred, insa chiar si din masina zona aceea arata foarte criminala. Numai negrii, numai mizerie, se vede ca daca etsi alb si mergi pe jos fara treaba pari suspect in acel cartier la orice ora din zi sau din noapte ncii numai vorbim. Femeile sunt foarte mahalagioaice si trebuie sa te feresti sa NU intrii in gura lor ever. Am si eu cateva experiente cu ele, daca le enervezi, din FUCKING BITCH in fata NU te scoate, plus gesturile si gesticularile ca sa te intimideze. Parerea mea este sa stati departe de ei. Bineinteles asta fara sa generalizez, ca sunt unii foarte de treaba, scoliti, educati si poti foarte usor sa vorbesti cu ei, sa te intelegi cu ei.
5.Hispanici– aici iara ar fi foarte multe de spus, insa nu vreau sa ma intind. La fel ca si cioroii unii o ard foarte ganster asa , altii sunt de treaba, la casa lor cum s-ar spune. Eu personal nu am foarte multe de spus despre ei, sunt ok asa.
6. Filipinezi – ii urasc din ficati. Sunt foarte rai, sunt foarte uniti intre ei si mint ca sunt religiosi, respectiv catolici. Sunt de altfel foarte rasisti. Femeile sunt foarte curve, vipere, le vezi mereu langa oricine le vrea. Ele se combina cu ochiosi, cu albi, cu tigani, cu toti. Si asta totul pentru ca te iubeste ...SAU ...pentru "celebra visa" ! In momentul in care esti agatat, tia si turnat un copil, next thing you know vrea sa isi aduca tot neamul in Canada, deoarece ei ii este dor de familie, acuma face si bebe si nu poate fara familia langa ea. Ce sa mai spun de bani trimisi lunar la neamul ei. Ea nu munceste, ca e gravida si nu poate sau nu stie sau ..... slujba ei full time esti tu. Ea te stoarce de bani cum o lipitoare te stoarce de sange. Am auzit un caz real dintre o filipineza si un ungur. Ungurul din om a ajuns neom. Printesa era greu de intretinut, el se baga la datorii, fiul ei era de fapt fratele ei si mai era si gay pe langa asta, asa ca ungurul greu incercat de aceste intamplari si acest curs a vietii lui a decis sa se sinucida, din pacate a si reusit . Filipinezele sunt celebrele nani in aceasta tara si in state. Asa gasesc de munca, asa vin in aceasta tara. Despre filipinezi FOB nu am nimic bun de spus, despre cei chiar si prima generatie canadiana, pot soune ca sunt ok. Nu am treaba cu ei, ei se modernizeaza foarte repede, ceea ce este bine intr-un fel.
Despre italieni ar fi unele chestii de mentionat, de mafia italiana. Din auzite pentru ca nu am fost in Montreal, se pare ca mafia italiana isi cere si totodata primeste dreptu pentru protectie. Acuma nu stiu ce sa zic, decat ca MAFIA exista, NU este o inventie pentru industria filmului si daca esti "abordat" ar fi bine sa raspunzi. Mafia lucreaza foarte curat dupa cum stim din filme, te omoara apoi te arunca in lac. Iar Canada este plina de lacuri, deci nimeni nu te v-a gasi vreodata, asa ca e bine sa fi cuminte daca ai de ales.
Canada este plina de imigranti si trebuie sa invatam sa traim impreuna. Este foarte greu la inceput pentru ca fiecare vine din alta parte, cu alte conceptii, cu alta religie, cu alta mentalitate si cand doua lumi atat de diferite se ciocnesc uneori iese scandal. E bine sa-ti reamintesti in acele momente ca tu esti persoana mai buna, mai calculata si ca nu te cobori la nivelul unor prosti. Eu asa fac ! :))
Sper ca va placut articolul ... Sa auzim numa de bine ....La revedere !

4 comments:

Unknown said...

Super postul. Insa nu am citit si lucrurile bune asa cum ai spus la inceput.Am citit numai lucruri rele.Asteptam postul cu etniile care au si lucruri pozitive nu numai cu ciudati .

Klaus Varahil said...

Haahahahahahahah ... da, cred ca ai dreptate. Doar despre ochiosi am scris ca singurul lucru bun este ca sunt pasnici si nu ai treaba cu ei. Pot sa adaug ca sunt familisti, ceea ce este un lucru bun iara. Restul in afara de tigani/negrii/afro-americani sunt si ei familisti ...hahahaha... cred, sper ! Negrii NU au nici o calitate ...hahahahahah, fara sa generalizam sau sa fim rasisti. Nu sunt familisti, nu sunt pasnici si mai fac si nasoale pe unde merg. Si aici nu ma refer doar la traficanti, la someri, etc ci si la "cei cu familie". Sa te feresti sa ajungi in gura lor .... toti, indiferent de varsta au atitudinea de "tigan/negru" . Regret ca nu am scris mai multe calitati, cred ca am realizat in timp ce scriam ca NU au ! hahahahahahhaah .... Scuze ca tot rad, dar mi se pare funny

kati_adriana said...

Buna Klaus,
Ai surprins aspecte pe care orice om de bun simt le observa.Intr-adevar igiena lasa de dorit(indienii,musulmanii nu folosesc deodorante,datorita religiei,am inteles/parfumuri,da).Plus ca daca nu exista educatie,e mai greu sa te deprinzi.Ceea ce ma mira este usurinta cu care ei au emigrat vis-a-vis de intelectualul roman care este supus la atata stres,examene,interviuri??!!!
Numai bine!

Klaus Varahil said...

Buna Kati,
Sunt mai multe tipuri de emigrare, aici sunt doar cateva:
-Temporary Resident Visa
-Federal Skilled Worker
-Work Permit (outside Canada)
-Sponsorship of a Spouse, Common-law Partner, Conjugal Partner
-Permanent Resident Card
-Study Permit (outside Canada)
-Canadian Citizenship — Adults
Use of a Representative
Totodata fiecare tara are are propria lor grila pentru emigrare. Si uite asa se intampla ca din anumite tari sa aduca doar oameni civilizati, cu studii superioare si din alte tari pot aplica refugiati, saracii care nu sunt foarte civilizati. Eu aveam impresia ca tara asta este civilizata... este insa nu in totalitate si cum sunt multi emigranti sunt si multi prosti care iti strica ziua sau altele mai grave. :) Oricum trebuie sa fim optimisti:))