Thursday, June 9, 2011

Welcome To Planet China !!!

Hello, hello! O noua zi, incepe evident cu noi cacaturi la munca, dar pentru ca ne-am hotarat sa gandim pozitiv, sa nu ne mai stresam, noul motto este : Totul Va Fi BINE ! Asa ca incercam sa gandim pozitiv, ca totul va fi bine, ca o sa trecem si peste asta, asta in timp ce China ia loc USA-ului. Da, azi o sa scriu tot despre China si totodata despre cum aceasta tara imensa, devine puterea mondiala, daca nu este deja. Daca cineva mai are un dubiu, sa stiti ca in cativa ani, cel mult 20 de ani, noi cu totii vom vorbii limba internationala chineza in loc de cea deja mult prea cunoscuta limba engleza.
Cu totii am observat deja ca TOT, dar ABSOLUT TOT, are minunata eticheta Made in China. Daca NU este made in China atunci SIGUR SIGUR NU este originalul.Made in China este unul dintre cele mai cunoscute etichete la nivel mondial, datorită industriei mari şi a dezvoltării rapide a Chinei. Ţara este cel mai mare exportator din lume, iar Made in China poate fi citit pe o scară largă de produse, începând de la haine până la electronice. Deci ce sa intelegem din asta ? In China sunt multi oameni, extrem de multi oameni care muncesc, muncesc, cei mai multi dintre ei ca si sclavi, dupa mult prea bine cunoscuta vorba " munca de chinez batran". Cine si-a pus intrebarea ce se face planeta fara China ? Hmmm ?!? Ala eu, ale eu , cine ? Ei bine, eu mi-am pus aceasta intrebare de cateva ori si sincer nu stiu daca restul pamantului, restul tarilor au asa mare nevoie de China. Adica ce vreau sa spun cu asta este ca ceea ce fac ei putem face si noi. Singura smecherie este ca la ei e mana de lucru foarte ieftina, deoarece ei sunt foarte multi. Iar cum pe planeta totul mai devreme sau mai tarziu se va rezuma la bani, toti marii producatori de diferite produse prefera sa dea bani mai putini decat mai multi pentru fabricarea produselor, astfel incat ei ajung sa aibe bine cunoscutul PROFIT la sfarsit de zi. Vreau sa spun ca NU cred in capacitatea supra-inteligenta a chinezilor ci mai degraba cred in sistemul lor comunist care merge de foarte mult timp pentru mai marii conducatori ai tarii, care evident au cel mai mult de castigat din asta.
Azi o sa va prezint 15 lucruri incredibile despre China ce probabil unii dintre voi le stiu deja, eu o sa le si comentez un pic si sincer mi se pare foarte interesante de stiut aceste mici "amanunte" despre acest popor extraordinar si totusi "ordinar" :

1.Pana in 2025, China va construi 10 orase de marimea New York-ului - Pana in 2025, 40 de miliarde de metri patrati de pamant vor fi acoperiti cu cladiri - 5 milioane la numar. 50.000 din aceste cladiri ar putea fi zgarie nori - adica echivalentul a 10 orase de tipul New York. Cei care au fost in New York stiu exact ce inseamna acest oras, cat este de imens, cat este de populat, cat este de aglomerat. Insa China va construii 10 orase de acest tip. Totodata asta presupune si marirea populatiei Chinei. Va intreb sincer cati dintre voi planuiesc sa faca minim 2 copii? Ei bine aceia care fac si 2 copii sunt putini, pentru ca grija zilei de maine, grija serviciului, grija banilor ne indreapta pe cei logici si cugetati sa facem mai putini copii decat ne-am planuit la inceput. Insa chinezii fac cel putin 2 copii in Canada. Cel putin !!! Deobicei au de la 3 in sus. In China insa nu au voie decat un copil pe familie, de aceea si avorturile sunt extrem de multe in acea tara .... Va las pe voi sa incercati sa va imaginati cat si ce ar insemna 10 orase ca New York si asta pana in 2025, ceea ce inseamna ca in 14 ani China, Republica Populară Chineză, Marea Putere Globala va fi mult MULT mai mare decat este acuma. Ce efect va avea aceasta asupra restul tarilor ?

2.In China au loc aproximativ 274 de proteste pe zi - "Desi in China au loc aproape 100.000 de proteste in masa in fiecare an, majoritatea se intampla in provinciile cu tarani disperati si furiosi, care sunt foarte usor suprimati si cenzurati."
Cati dintre voi stiu cat se castiga in China ? Sunt unii chinezi ce fac mai putin de $1.25 pe zi. Deci in Canada minimul pe economie este de $10.25/ h , asta ca sa intelegeti sis a puteti compara. Iar ei fac $1.25 pe zi, adik daca ar muncii 8h pe zi asta ar insemna ca fac in medie cam 16 centi/ h , nu ? Si atunci se mira unii ca imigreaza in Canada, NU vorbesc engleza, vin foarte saraci, fac orice job si unii mai si muncesc la negru pe bani mai putini. Marea majoritate si aici ma refer poate la vreo 85% dintre chinezi sunt saraci si extrem de saraci. Este foarte normal sa se revolte sa faca proteste, insa fiind o tara comunista, cei care au trait pe vremea lui Ceasca stiu cum aceste "mici" proteste la nivel mic de tara au fost oprite ...
Poverty in People's Republic of China refers to people whose income is less than the $1.25 per day poverty line (PPP) set by the World Bank. Poverty has affected all aspects of China, including the environment, health, education, housing, nutrition, and agriculture. It has disrupted families and communities, and sent millions from the poorer regions to the cities in a desperate search for work.

3. Atunci cand cumperi actiuni, alimentezi Guvernul - 8 din cele mai mari 10 companii de la Bursa de Valori din Shanghai sunt ale statului:
* PetroChina
* Banca Comerciala a Chinei
* Sinopec
* Banca Chinei
* China Shenhua Energy Company
* Compania de asigurari China
* Banca de Comunicatii
Aici imi este destul de clar, de aici si "bogatii" Chinei, nu ? Adica fiind un stat comunist este destul de evident de ce se intampla asta, nu ?

4.50% din bunurile contrafacute vin din China - "China a fost principala sursa [cu drepturi de proprietate intelectuala de articole din lume cu o cantitate de 54%."
"CD/DVD-urile au fost in topul articolelor detinute cu un total de 79 de milioane, adica 44% din intreaga suma, urmata de tigari (23%) si haine si accesorii (10%)."
Aici in Toronto se stie ca daca vrei ceva contrafacut sau deblocat mergi in China Town sau la binele cunoscut Pacific Mall. Intr-un timp acolo mergeai la cateva zile dupa ce a aparut filmul si il luai pe dvd cu maxim $4 filmul. Chinezii sunt No. 1 la piratat. Si romanii pirateaza insa au de invatat de la acest popor. Totodata cu cat esti mai sarac si ai nevoie de chestii noi cu atat esti mai predispus la asemenea fapte. Este de inteles si totodata de apreciat curajul lor. In Pacific mall stiu ca erau vanati la un momendat de catre politisti .... desii se stia foarte bine si se facea pe ascuns era clar ca politia stie ce se intampla ... probabil chinezii au uitat tabla impartirii, cine stie ?

5.Majoritatea chinezilor beau apa contaminata - China are 20% din populatia lumii, dar numai 7% din rezervele globale de apa. Ca lucrurile sa fie si mai rele, 75% din apa raurilor si lacurilor sunt poluate. Acest lucru inseamna ca 700 de milioane de oameni beau apa contaminata in fiecare zi.
Asta este foarte nasol, sincer nu stiu ce sa comentez la asta. Dar imi amintesc cum acasa beam apa cu gust de clor de la robinet multi multi ani. Pana cand si-a luat tata masina si am inceput sa mergem la izvor sa aducem apa mereu si o foloseam pe aceea. Insa dus faceai in aceeasi apa cu clor, pe dinti te spalai cu aceeasi apa cu clor si nu a mai murit nimeni....

6.PIB-ul Chinei ar putea fi mai mare decat cel al SUA mai devreme de 2020 - "Cresterea Chinei va fi sustinuta de o expansiune rapida a economiei pe piata, care va inregistra un nou record: aproape 70 % din PIB-ul mondial din ultimii 10 ani", Jun Ma, economistul sef de la banca Greater China."Pana in 2020, China va depasi PIB-ul SUA.", a declarat el. Hahahahahahahha , ei ce spuneti de asta ? V-ati asteptat la asta ? Era clar,nu ? Dupa cum v-am spus in cativa ani o sa vorbim despre China nu o sa mai vorbim despre USA. Doar unii isi vor mai amintii poate de marele imperiu USA ce a fost si a apus ... Insa realistii stiu de pe acuma ca USA este plina de datorii si ghici la cine ? DA la CHINA, deci nu o sa mai dureze mult pana cand vom face ochii mici ca in China.

7.In 2030, populatia oraselor din China cat populatia SUA de acum - "Pana in 2030, orasele din China vor numara 350 de milioane de oameni - mai mult decat intreaga populatie din SUA de azi."
HAHAHAHA sper ca toata lumea a observat faptul ca este vorba despre ORASE, NU SATE, deci zona urbana, NU rurala a Chinei!!!
Astia ne vor manca pe paine , in curand , va spun eu !

8.China consuma otel cat SUA si Japonia la un loc - China este piata otelului. Chiar si in 2010, ca o natiune dezvoltata, cererea de otel este foarte mare, cererea acesteia facand necesitale celorlalte sa para niste pitici.
Ce trebuie sa intelegem din asta ? China CONSTRUIESTE, CONSTRUIESTE SI IAR CONSTRUIESTE .... pe cand in Romania NU exista nici macar autostrada, China se mareste pe zi ce trece, pe cand si USA sau Japonia, tari dezvoltate stau "pe loc", daca este sa compari cu China unde dezvoltarea este remarcabila !

9. China, o tara cu cea mai mare populatie crestina din lume - Datorita extinderii rapide a crestinismului in China, acum aceasta tara numara 54 de milioane de crestini, 40 de milioane de protestanti si 14 milioane de catolici. In tot acest timp, Italia are 60 de milioane de oameni in total, adica 79% din crestinii din lume. Ceea ce inseamna ca 47.7 milioane de crestini, deci 12%, se afla in China. Si populatia Chinei se extinda fata de cea a Italiei..
Aici ce sa spun ? Evident ca sunt de toate religiile avand in vedere numarul lor. Ca sunt multi crestini, NU ma mira deloc.

10. Chinezii, mai increzatori in Teoria Evolutiei decat americanii - "Numai Rusia (48%), America de Sud (41%) si Egipt (25%) au ramas sceptice in ceea ce privesc dovezile stiintifice precum ca teoria lui Darwin ar fi adevarata. Studiul arata de asemenea ca o mare parte din populatia SUA, India si Africa de Sud crede ca viata a existat mereu asa cum o stim acum. In alte tari precum China (74%), Mexic (69%) sau Argentina (68%) cred ca viata pe Pamant a evoluat in timp printr-un proces "condus" de Dumnezeu sau prin selectie naturala, fara Dumnezeu.
Asta este chiar tare ! Oare stiu ei ceva, ce noi nu stim ? hahahahahahahahha

11. Mai multi internauti chinezi decat americani - Luat dupa numarul de bloguri, care se modifica de la minut la minut in functie de cum sunt sterse, numarul internautilor din China este mai mare decat al celor din SUA. Insa si supravegherea acestui mediu este foarte stricta, deci cenzura.. isi spune cuvantul.
Aici vezi te rog punctul 4. :)) China are de TOATE ??? Vai sunt socata !

12.China are cu 150% mai multi soldati decat SUA - China numara un efectiv militar de 3.4 milioane de oameni, in tmp ce SUA numai 1.4 milioane. In anumite situatii, China ar putea avea chiar si o pozitie avantajoasa in ceea ce priveste tehnologia. China are mai mult armament si un sistem bine pus la punct.
Mi se pare mai mult decat ingrijorator. Acuma daca ei ar vrea prin "absurd" sa devina Noul Ordin Mondial, care ar trebuii sa fie pasii facuti de ei , care ar trage semnalul de alarma in capusorul nostru : 1. sa fie primul producat din lume? ; 2.sa fie cei mai multi ca popor? ; 3.sa aibe cea mai mare armata si cea mai performanta tehnologie? ahahhahaha !!! Eu as spun : CHECKED !, CHECKED ! AND CHECKED !!!

13.China inca nu a scapat de ciuma europeana - "In 2009, China incheia o perioada de carantina cauzata de o ciuma pneumonica, intr-un oras din nordul tarii. Infectia a ucis trei sateni, insa China se confrunta din cand in cand cu focare de infectie, care sunt adesea raspandite de soareci, purici sau chiar oameni".
Aici cred ca este vorba mai mult despre SARACIA in care traiesc foarte multi dintre ei. Totodata cred ca multi vad asa China, ca pe o tara imensa, cu multi prosti si ca toti sunt saraci. Ei daca poti sa depasesti aceasta gandire si sa te documentezi putin vei observa ca pot fi chiar amenintatori pentru restul tarilor civilizate!

14. 40% din afacerile mici ale chinezilor au fost in "criza" odata cu criza - "Potrivit unui raport lansat de Academia de Stiinte Sociale din China, 20% din afacerile mici au cazut odata cu criza, si alte 20% au fost pe marginea prapastiei in octombrie 2008 pana anul trecut. Majoritatea si-au revenit datorita economiei in crestere".

15. In China se executa de trei ori mai multi oameni decat toate tarile lumii la un loc - Si ca sa fie mai eficienti, au "executorii" mobile pentru a se misca mai repede. "China este tara care executa de trei ori mai multi oameni la un loc decat toate tarile lumii, potrivit Amnesty International. In 2008, grupul a confirmat 1.718 de executii in documente publice, insa multe nu apar nicaieri. Niste analisti spun ca numarul real ar fi undeva la 6.000. Adevarata cifra este secret de stat."
Sincer mi se pare GROAZNIC ca in acest secolul sa mai exista EXECUTII, mai ales atat de multe.

China's leaders and intellectuals considered the revolution far from completed, and they intended further social change to make China a fully modernized country. It had become increasingly clear that although many aspects of Chinese social life had indeed undergone fundamental changes as a result of both political movements and economic development, the transformation was less than total. Much of the past either lived on in modified form or served to shape revolutionary initiatives and to limit the choices open to even the most radical of revolutionaries.

Sincer cred ca este vorba despre o mana de oameni care manevreaza totul, creierul operatiunilor, si care ei doar ei au planul pentru China. Toti ceilalti care locuiesc in China si care ajuta aceasta tara sa prospere sa creasca NU sunt tratati cu respect ci mai de graba sunt priviti de sus si tratati ca sclavii. Sa muncesti in China si sa faci $1.25 pe zi este de neconceput de restul lumii. Cum traiesc acesti oameni? Crezi ca le pasa de "bogatiile" Chinei daca ei nu isi permit nimic ? Sunt convinsa ca cei mai multi erau sunt cum sunt multi romani in Romania. Si anume, vad jucaria, insa nu si-o permit.
Vreau sa atrag atentia asupra acestei tari pentru ca mi se pare ca se indreapta extrem de repede spre frunte, spre No. 1 si daca ACUMA ne merge "bine sau rau " pe vremea americanilor, oare cum va fi cand China va fi fruntea?
Cum ne va merge atunci noua, restul popoarelor cu ochii mari ? Cred ca este clar pentru toata lumea ca ne va fi imposibil sa ne dam drept ei, sa ne strecuram printre ei, nu ?
Oricum ar fi, NU putem schimba nimic, mai ales viitorul. Parerea mea este ca evolutia Chinei si detronarea USA este VIITORUL, este inevitabil !
Deci pana una alta, bucurati-va de "superioritatea" noastra fata de ei, timpul nostru este numarat ....
V-am lasat cu aceste ganduri ....pe data viitoare !

No comments: