Tuesday, May 24, 2011

Visul Canadian (Partea 3 )

Hello,hello .... dupa cum v-am promis as vrea sa vorbim un pic de mancarea din America de Nord si de Sud ce este modificata genetic, pe scurt GMO. Crunta realitate este ca toata, dar TOATA mancarea este GMO, in momentul actual in America nu gasesti decat GMO in supermarket-uri si vrei nu vrei etsi obligat sa mananci si mai ales sa cumperi cacaturile lor. Nu vreau sa conving pe nimeni sau mai mult sa explic la nimeni nimic, totul este pe internet, pe youtube, pt cei interesati de materiale, dovezi despre asta. Din pacate asta e realitatea si multi au vazut reportaje ca Food inc si nu pot face nimic. Este vorba de putere, de bani la cel mai inalt nivel, iar noi oamenii suntem prea mici sa ne opunem la nivel de masa impotriva acestora. Problema e daca totul e de cacat, ce mai mancam ? Daca e de cacat,ne face rau ? Adevarul e ca nu avem ce manca astfel incat sa "scapam" de GMO asa ca totodata suntem expusi mereu la aceasta mancare care pana la urma ne va face rau. Nu v-ati intrebat niciodata de ce cazurile de cancer s-au inmultit? De ce se nasc copii cu cancer si mor in primii ani? Multi oameni au trecut pe RAW Food ce inseamna mancare cruda, negatita. Multi renunta incet incet la anumite produse, altii renunta de tot, altii nu renunta la nimic. Intrebarea este cati oameni cunosc realitatea despre mancarea ce o mancam ?
In Romania reuseam mereu sa ma mentin, daca luam cateva kg in plus, ma ambtineam de la cateva chetsii, numai mancam noaptea , mancam mai multe fructe si intr-o saptamana dadeam jos fara probleme, insa in Canada situatia sta altfel. Am plecat din tara pe la 61 de kg intr-un an am pus vreo 15 kg spre 17 kg depinde de ziua in care ma cantaream. Am ajuns la 78 kg fara sa-mi dau seama. Sa nu va ganditi ca stateam in casa si mancam sau ca mancam fast food si cacturi! NU ! Mancam mancare gatita,nu faceam miscare, eram foarte stresata cu munca si intr-adevar nu ma abtineam de la dulciuri. Oricum ar fi in mod normal nu pui 18 kg intr-un an decat daca efectiv stai si bagi in tine, ceea ce nu era cazul meu. Ati auzit expresia unora ca se ingrasa si de la apa ? Uite asa am ajuns eu sa ma ingras de la apa, aer,de la absolut orice si nu ma vedeam deloc bine. Apoi am tinut dieta cu carne, pe baza doar de proteine si am slabit am ajuns la 65 de kg. Cum nu m-am mai uitat la ce bag in gura cum am ajuns in aceeasi situatie, acuma cantarind pe la 72 kg la 1,73 m sa nu uit sa precizez.
In America daca te uiti la oameni sunt pufosi cumva, sunt rotunzi sunt grasi si au foarte mari probleme de sanatate. Atunci cand mergi la supermarket foarte putini oameni vezi ca au lucruri sanatoase in cos, majoritatea cumpara numai CACAT. Toate sunt ambalate toate sunt in cutii tot e cah. Inainte mancam foarte mult salam, iaurt, cereale , acuma am scos acestea total din meniul zilnic cand am aflat cat sunt de daunatoare si ce cact baga in ele. Pe laptele din Canada de exemplu nu scrie cat la suta e lapte sau ce exact baga in el deoarece legea in Canada permite afisarea a 80% ingrediente si restu de 20% poate sa fie si otrava NU sunt obligati sa puna pe etigheta. Gustul e si el diferit, dar cu timpul te obijnuiesti cu el deorece la un momendat ti se va parea normal. Problema mancarii este foarte mare, nici nu stiu de unde sa incep sau unde sa termin, este o problema globala si cei care au interes in aceasta afacere se v-or asigura ca mancarea sa ucida populatia si totodata sa o faca extrem de scumpa astfel incat oamenii sa nu-si permita mancare sanatoasa. Ati observat cat e de ieftin junk food-ul, fast food-ul pe langa legumele si fructele? Chiar si asa nici legumele, fructele nu sunt naturale si ele sunt GMO dar macar NU te ingrasi de la ele si totodata sunt mult mai bune pentru organism decat restul. Doua persoane daca mananca doar fructe si legume ii costa pe luna in jur de 800$, ceea ce este enorm, pret care in ultimii ani s-a scumpit, inainte era mult mai ieftina mancarea. Daca mananci normal te costa pe la 500$ pe luna .... sunt sigura ca vedeti diferenta ! Unde mai pui ca unora le este foarte greu sa se suceasca in asa fel incat sa renunte de tot la mancarea gatita, la carne, lactate, oua, dulce si alte bunatati. Sunt convinsa ca vedeti imaginea altfel, practic ti se serveste o mancare mult mai scumpa, mai mai daunatoare care te imbolnaveste, te ingrasa, iti da cancer, te omoara si NU poti face nimic. De mancat trebuie sa mancam, de platim trebuie sa o platim oricat ar fi pretul ei ....insa singura optiune ce o avem si ce putem face este sa fim mult mai atenti la ce mancam, sa citem exact ce este bagat in mancare, sa facem mai multa miscare , sa mergem la doctor sa incercam sa ne pastram sanatosi. Sanatatea e cel mai de pret lucru ce il avem, odata ce ne imbolnavim, totul se duce de rapa, numai poti face nimic, numai muncesti, numai faci bani, nu iti poti cumpara medicamente, te simti rau, esti deprimat, singur ....
Acasa imi aminteam cum mancam fara probleme,. mai ales legume fara sa ma ingras, cum totul era "bio" , acuma insa nici in Romania nu mai e mancare naturala. A fost una dintre primele tari ce a acceptat GMO ... in Anglia s-au clonat 200 de vaci si carnea si lapte s-au bagat in comert, ma intreb daca a observat careva diferenta ?
Canadienii habar nu au ce gust are sau cum arata mancarea naturala. Multi mergeau in Europa, beau lapte de la vaca apoi li se facea rau. Romanii veniti de 20 de ani sau mai mult in Canada au uitat cum si ce gust aveau legumele, fructele pentru ca s-au obisnuit cu cele de aici. Clar isi pun si ei intrebari de genu: de ce nu au seminte fructele, de ce sunt asa de mari, de ce miros altfel, de ce au culoarea altfel .... dar putini sunt cei care se documenteaza, citesc sa afle de ce sunt asa, de cand si care e scopul mancarii GMO. Vrajeala ca suntem multi pe planeta, ca numai este mancare ca sa ne hraneasca pe toti e o prostie servita doar prostilor, in realitate e vorba de bani, de multi bani in alimentatie si cei care sunt la butoane, la putere au interes in a ne fute organismul, a ne imbolnavii, a ne ucide cu alimentele GMO.
Cei care cunosc se resemneaza ... si incearca sa faca tot ce le sta in putinta sa sa pastreze sanatosi. Din pacate asta e realitatea si incepe incet incet sa fie si realitatea Europei.
Conducatorii nostri nu se mai uita la calitatea mancarii ci la cantitatea ei si la banii ce ii iau dupa ce o strica. Totul e asa facut incat sa fii mereu controlat, mereu dirijat, mereu tampit pana nu o sa-ti mai revii. Pana cand NU o sa-ti mai dai seama nici cum arata o capsuna sau ce gust are laptele ... il vei cumpara si vei spune ca ai baut lapte desii numai lapte nu ai baut ...
Pana una alta uitati-va mai mult pe etichete, cititi mai mult despre ce se afla in mancarea, in farfuria dumneavoastra, in stomcaul, corpul dumneavoastra.
Nu uitati ca un corp sanatos, o minte lucida, un spirit fericit NIMENI nu poate ucide...
Aveti grija de voi, de sanatatea voastra, de sanatatea copiilor vostrii ! O dieta echilibrata, un stil de viata sanatos, un stil de viata sportiv, o minte sanatoasa inseamna o viata implinita, fericita cu multe satisfactii ...
Pe maine ...

2 comments:

A said...

Si eu am ramas socata de mancarea de aici. Stiam ca totul este GMO, insa am incercat sa gasesc ceva cat de cat sanatos pentru baietelul meu de 18 luni. In Romania el manca cu placere fructe si legume....aici a renuntat la fructe :( si a dat de gustul biscuitilor pt copii plini de zahar.
Cred ca cel mai rau este ca pe marea majoritate nu-i ingrijoreaza problema; ei vaneaza flyer-ele cu reduceri si isi umplu carucioarele cu tot ce e in sale. Cand am incercat sa le spun apropiatilor ca e nociva mancarea de aici, ca zaharul e foarte daunator, ca laptele de soia cu cacao nu e cea mai minunata descoperire sau ca toate sosurile pt barbeque sunt pline de himicale mi=-au raspuns sec "atunci nu mai manca nimic. vii aici si faci pe sclifosita". Noroc ca suntem doar in vizita pentru 1 luna ...

Klaus Varahil said...

Buna A,
In Canada lumea obisnuieste sa bage capul in nisip ca strutul. Multi observa ce ceva nu este in ordine insa NU sunt curiosi sa descopere, sa se intereseze ca le este frica de ce vor afla. Odata ce stii, viata ti se schimba si multi nu vor sa stie adevarul tocmai pentru ca nu sunt dispusi sa renunte la anumite chestii sau sa faca anumite sacrificii. Iar daca nu ai cui sa explici mai bine nu explica, asta ca si sfat.